Gezocht: Held van de Smaak 2013

Ambachtelijk worst en vleeswaren staan dit jaar centraal bij de verkiezing van de Held van de Smaak. De organisatie van de Week van de Smaak is op zoek naar slagers en producenten die zich bijzonder inzetten voor de vleessector.

Voorafgaand aan de Week van de Smaak 2013, van 28 september tot en met 6 oktober, vindt de provinciale verkiezing van de Held van de Smaak plaats. Het thema is dit jaar ‘worst’. We zijn op zoek naar kandidaten die zich inzetten om worst en vleeswaren op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Kandidaten die zich inzetten voor het behoud van het ambacht, bijzondere nieuwe producten ontwikkelen of zich juist richten op traditionele streekspecialiteiten kunnen worden aangemeld via het aanmeldingsformulier.

Een deskundige jury beoordeelt de kandidaten op ambachtelijkheid, streekgebondenheid en duurzaamheid en bekijkt in hoeverre de kandidaten een voorbeeldfunctie in de sector vervullen. De provinciale winnaar gaat door naar de landelijke finale tijdens de Week van de Smaak.

Informatie over de verkiezing van de Held van de Smaak en over de Week van de Smaak kan worden verkregen bij de Regiocoördinator van de provincie Groningen, Elles Bulder. Aanmelden voor de Held van de Smaak kan tot en met 30 april.

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *