Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

In Nederland barst het van de nieuwe initiatieven én van de overheden, stichtingen en particulieren die deze initiatieven graag financieel willen ondersteunen. Helaas zijn vraag en aanbod niet altijd van elkaars bestaan op de hoogte. Om u beter te kunnen informeren over alle nieuwe financieringsmogelijkheden voor (culturele) projecten en ondernemingen bieden wij vanaf nu een gepersonaliseerde e-mailservice aan.

Wist u bijvoorbeeld dat er alleen al in januari vijftig nieuwe regelingen voor kunst, cultureel erfgoed en ondernemers bij zijn gekomen? Daarnaast sluiten er bijna maandelijks tenders van de Europese Unie, waarin de uitwisseling tussen verschillende Europese partners wordt gestimuleerd. Ongetwijfeld bieden deze kansen voor uw projecten! Een greep uit de nieuwe regelingen:

Het Essent/RWE Cultuurfonds
Voor projecten met een maatschappelijke betekenis in de gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum is sinds kort een nieuw cultuurfonds opgericht. Voor dit fonds kan zes keer per jaar een aanvraag worden gedaan.

Innovatief en duurzaam MKB
Vanaf 1 januari 2013 heeft de Provincie Groningen bijna drie miljoen euro beschikbaar gesteld voor het stimuleren van innovatie in het MKB in de provincie. Projecten die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten of op de verbetering van de eigen organisatie komen hiervoor in aanmerking. De ondernemer dient zelf minimaal een bijdrage van 50% in de kosten te leveren.

Daarnaast heeft bijvoorbeeld het Fonds voor cultuurparticipatie speciaal voor VMBO-scholieren geld beschikbaar en opent binnenkort een tender voor zogenaamde Innovatieprestatiecontracten.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande regelingen vragen hebben, of geïnteresseerd zijn in een gepersonaliseerd abonnement op onze subsidiedatabank, neem dan gerust contact met ons op!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *