Eerste AIP-fietstocht krijgt vervolg!

De eerste AIP-fietstocht, door de oude Fivelboezem, was een groot succes. Omdat er meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen waren, gaat de fietstocht op zondag 5 augustus in de herhaling! Voor meer informatie over deze fietstocht, zie ons vorige nieuwsbericht.

Op zondag 26 augustus zal er vervolgens vanuit station Zuidhorn een tweede fietstocht van start gaan. Deze gegidste tocht, georganiseerd door Paulien Excursions in samenwerking met het Archeologisch Informatiepunt (AIP) Middag-Humsterland te Ezinge, voert u door het oude Groninger landschap van Middag-Humsterland: slingerende dijken en kronkelende waterlopen, aan de horizon een wierde met een eeuwenoude kerk. In dit eeuwenoude landschap vertellen afgegraven wierden over bewoners van ver voor het begin van de jaartelling. Dijken, kolken en sluizen verhalen over de moeizame strijd tegen het water.

Tijdens de fietstocht zal er bij interessante plekken op de route regelmatig worden afgestapt om naar verhalen van de gids te luisteren. In Ezinge zal een bezoek worden gebracht aan het AIP waar ook koffie en thee genuttigd kan worden. Hier kan de bezoeker kennismaken met de bewoningsgeschiedenis van het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Daarna zal door het wierdedorp Ezinge gefietst worden.

Start: 13.15 uur vanaf station Zuidhorn (in aansluiting op de trein uit Groningen. Fietsen kunnen met een dagkaart à €6,00 in de trein meegenomen worden. Er is  voldoende parkeergelegenheid voor mensen die fietsen meenemen met de auto).
Eind: 16.15 à 16.30 bij station Zuidhorn (in aansluiting op de trein naar Groningen).
Lengte: 30 kilometer (er wordt in een rustig tempo gefietst).
Prijs: €15,- pp.
Opgave: info@paulienexcursions.nl of bel naar 050-3131859.

De fietstocht wordt georganiseerd in samenwerking met het Archeologisch Informatiepunt (AIP) Middag-Humsterland, dat is gevestigd in het Museum Wierdenland in Ezinge. Dit AIP maakt deel uit van een netwerk van momenteel vijf AIP’s in de provincie Groningen. AIP’s zijn kleinschalige bezoekerscentra die gekoppeld zijn aan bestaande voorzieningen en als doel hebben met de in de presentatie van het AIP opgedane kennis het landschap in te trekken. De AIP’s zijn opgezet door en worden ondersteund door de Provincie Groningen. Meer informatie kunt u vinden op www.hetverhaalvangroningen.nl.

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *