Kunst om op te eten!

Speciaal voor basisschoolleerlingen is in Groningen tijdens de Week van de Smaak het project ‘Eetbare Kunst’ opgezet. Onder begeleiding van een kunstenares, Hilda Top, Anja Lofvers of Alette de Groot, maken de kinderen van de basisscholen uit Groningen een eetbaar kunstwerk van pure en eerlijke streekproducten. De kinderen maken hierdoor op speelse wijze kennis met fruit en groente uit eigen regio. Na afloop mogen ze dit kunstwerk zelf opeten. ‘Eetbare Kunst’ is een groot succes bij zowel de basisscholen als de kunstenaressen. Het project heeft de afgelopen twee weken op dertien basisscholen in de provincie Groningen plaatsgevonden. Door middel van deze smakelijke activiteit worden de leerlingen op een leuke en creatieve manier gestimuleerd om gezonde en bewuste voedingkeuzes te maken.

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *