Speciaal voor basisschoolleerlingen is in Groningen tijdens de Week van de Smaak het project ‘Eetbare Kunst’ opgezet. Onder begeleiding van een kunstenares, Hilda Top, Anja Lofvers of Alette de Groot, maken de kinderen van de basisscholen uit Groningen een eetbaar kunstwerk van pure en eerlijke streekproducten. De kinderen maken hierdoor op speelse wijze kennis met fruit en groente uit eigen regio. Na afloop mogen ze dit kunstwerk zelf opeten. ‘Eetbare Kunst’ is een groot succes bij zowel de basisscholen als de kunstenaressen. Het project heeft de afgelopen twee weken op dertien basisscholen in de provincie Groningen plaatsgevonden. Door middel van deze smakelijke activiteit worden de leerlingen op een leuke en creatieve manier gestimuleerd om gezonde en bewuste voedingkeuzes te maken.
archief
- januari 2020
- oktober 2018
- april 2018
- oktober 2017
- augustus 2016
- november 2015
- mei 2015
- maart 2015
- september 2014
- juni 2014
- februari 2014
- mei 2013
- maart 2013
- februari 2013
- december 2012
- november 2012
- oktober 2012
- september 2012
- juli 2012
- juni 2012
- mei 2012
- april 2012
- maart 2012
- februari 2012
- november 2011
- oktober 2011
- september 2011
- juli 2011
- juni 2011
- april 2011
- maart 2011
- februari 2011
- januari 2011
- oktober 2010
- september 2010
- juli 2010
- maart 2010
- februari 2010
- september 2009
- juni 2009
trefwoorden
aanvraag aardappel activiteit advies AIP archeologie archeologisch Archeologisch Informatiepunt borgen cordera cultuur dag van de regio development Dollard excursie fietstocht fonds geschiedenis Groningen heiligerlee held van de smaak hogeland hoogeland innovatie kunst landschap lokaal museum niof Oldambt onderzoek plattelandsontwikkeling plattelandswinkel programma project re-enactment reseach service slag streekproducten subsidie tiendaagse toerisme wbso Week van de Smaak