Rtl 5 programma Topchef kookt met streekproducten

Het programma Topchef dat wordt uitgezonden op Rtl 5 heeft tijdens de afleveringen van 17 en 21 oktober gekookt met streekproducten uit onze regio. Het gaat hier om de unieke mosterd van Abraham’s Mosterdmakerij en de heerlijke Rozenjam uit Winschoten van Meinardi.

Bij het programma Topchef, De 12 provincies, koken meester-kok Robert Kranenborg en chef-kok Julius Jaspers met verschillende kandidaten. Degene die dit als beste kan, is niet alleen de winnaar van Topchef, De 12 provincies, maar wint ook nog eens de hoofdprijs van €25.000.

Sytze en Tim, de twee kandidaten die Groningen vertegenwoordigen, zijn nog steeds in de race. Tim is al zeker van een plek in de finale, maar bij Sytze is dit nog spannend. Hij zit op dit moment in de kook off en moet zich extra goed bewijzen.
De 29-jarige Sytze werkt in het dagelijks leven bij restaurant ‘t Korensant in Groningen. Hier wordt de Frans/Belgische klassieke keuken geserveerd. De 24-jarige Tim werkt als chef de partie van koude kant bij Herberg de Loonhoeve in Schoonloo. Hij is verantwoordelijk voor de voorgerechten/amuses/desserts en friandises.

Door op onderstaande link te klikken kunt u de afleveringen van Groningen met de streekproducten terugkijken.

Aflevering 41: 17-10-2011

Aflevering 43: 21-10-2011

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *