De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)

 *** NIEUW: GRATIS HULP BIJ SUBSIDIES! ***

Vanaf nu kunt u gratis via ons Twitter-account (@BureauEllesBuld) advies vragen over fondsenwerving en subsidies. Het maakt niet uit hoe groot of klein het project is of wat voor activiteit u wilt organiseren. Binnen enkele dagen krijgt u gratis een passend advies over de mogelijkheden voor uw project.

***

In onze nieuwsbrieven gaan wij in op interessante subsidies en fondsen. De meest kansrijke subsidies liggen in het algemeen op het vlak van innovatie, duurzaamheid, onderzoek en (internationale) samenwerking. Op het gebied van fondsen zijn dit de cultuur- en leefbaarheidsfondsen. In deze editie opnieuw een innovatiesubsidie: de WBSO.

Wat?
De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een fiscale regeling die ondernemers een korting van maar liefst 38% geeft op de loonkosten van werknemers en eenmanszaken een aftrekpost van €12.310. Voor starters gelden zelfs respectievelijk een korting van 50% of een aftrekpost van €18.467.
Daarnaast geldt de WBSO als ‘entreebewijs’ voor twee andere interessante regelingen, te weten de RDA en de Innovatiebox. Met deze regelingen kunnen ondernemingen 54% van de research & developmentkosten terugkrijgen en worden winsten uit innovaties belast tegen een vennootschapsbelastingtarief van slechts 5% in plaats van 25%.

Waarvoor?
De WBSO is een laagdrempelige regeling en kan door alle ondernemingen worden aangevraagd. Activiteiten die in aanmerking komen zijn ondermeer:
–      ontwikkeling van producten, processen of programmatuur;
–      onderzoek naar technische haalbaarheid of verbetering van een productieproces.

Hoe?
De WBSO kan het hele jaar doorlopend worden aangevraagd vanaf een kalendermaand na indiening. Met andere woorden, als de aanvraag op 1 oktober in moet gaan, zal uiterlijk 31 augustus de aanvraag moeten worden ingediend. Bij de aanvraag wordt gevraagd naar een aantal algemene gegevens van de onderneming, een omschrijving van de activiteiten en een ureninschatting.
Hoewel het aanvraagformulier simpel oogt, moet een subsidieaanvraag aan allerlei voorwaarden voldoen en zijn er verschillende administratieve verplichtingen. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen als u een idee heeft voor een project, of nieuwsgierig bent naar eventuele mogelijkheden.

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *