Muziek in de regio!

Eenrum, muziek bij de molen!

Ieder jaar in het eerste weekend van oktober, vindt de Dag van de Regio plaats. Tijdens dit weekend openen verschillende organisaties hun deuren en kunnen mensen de regio beter leren kennen. Het kan worden gezien als een ontdekkingstocht door de provincie Groningen. Deze ontdekkingstocht kan in de eigen regio zijn, of een andere regio waar de interesse ligt. In elke regio is wel iets te beleven!

Er is voor gekozen om met een thema te gaan werken, zodat er ook een variatie kan ontstaan in deelnemers. Verder worden deelnemers op deze wijze gemotiveerd, om iets extra’s te doen voor de Dag van de Regio. Dit jaar is het thema muziek. Verschillende organisaties in de hele provincie Groningen hebben hun best gedaan om iets met muziek te doen.

Dit jaar doet voor het eerst de hele provincie mee aan de Dag van de Regio. Om dit te vieren vond de opening plaats bij Abraham’s Mosterdmakerij te Eenrum. Het programma werd feestelijk gepresenteerd met medewerking van regionale artiesten waaronder Klaas Spekken, Ellen Kiewiet, Geert Zijlstra en Duo Fellow. Om 19.00 uur werd de Dag van de Rego officieel geopend door de heer D. Hollenga, gedeputeerde van de Provincie Groningen.

Groentekwekerij te Noordlaren

Na deze leuke opening kon het weekend dan ook goed van start gaan. Voorbeelden van organisaties die mee hebben gedaan zijn:
Fietsroute Kijk! Doe! Fiets!
In de gemeenten Zuidhorn, Leek en Grootegast was een fietsroute langs verschillende ateliers. Deze ateliers waren tevens deelnemer aan de Dag van de Regio.
Museum De Oude Wolden
In Bellingwolde was dit museum voor Dag van de Regio en Oktobermaand Kindermaand geopend. Bezoekers konden zich laten inspireren door de schilderijen en de muziek, om daarna mee te werken aan een groepskunstwerk.
Noordlaren
In Noordlaren hebben verschillende deelnemers voor het eerst meegedaan aan de Dag van de Regio. Zo kon een kijkje worden genomen in Molen Korenschoof of de Groentekwekerij. Verder had meneer Van Delden zijn paarden voor de huifkar gespannen, om bezoekers naar de verschillende deelnemers te vervoeren.
Reinhart Orchideeën
In Haren kon men alles te weten komen over orchideeën. Dit werd door een muzikale diavoorstelling ondersteund. Voor vragen werd tijd vrijgemaakt en op zondag kon men leren hoe orchideeën moeten worden verpot.
Grootegast
In Grootegast waren verschillende winkels open en werd iedereen vrolijk ontvangen door de straatmuzikanten. Verder was het mogelijk om naar Warempel te gaan voor schilderlessen. Er was dus genoeg te zien en te doen in Grootegast!

Groepskunstwerk bij Museum De Oude Wolden

Door de grootte van het evenement is er voor gekozen om regiocoördinatoren in te zetten voor de verschillende regio’s, dit zijn:

Oost-Groningen
ISM Advies
Zwaantje Jans en Riekje van Delden
z.jans@ismadvies.nl
0597-464488

Groningen Centraal
Onderzoeksbureau Elles Bulder
Ardi Tamminga
ardi.tamminga@ellesbulder.com
0597-593464

Noord-Groningen
Bureau Davids
Johanna Davids
johanna@bureaudavids.nl
06-14570608

Westerkwartier
Toerist Information Leek
Joke van Goor
info@touristleek.nl
0594-512100

Om de Dag van de Regio mogelijk te kunnen maken, zijn er een aantal sponsoren, namelijk:
– LEADER
– Rabobank Zuid-Oost Groningen
– Scholma Druk
– Provincie Groningen
– Onderzoeksbureau Elles Bulder
– Huis van de Groninger Cultuur

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *