Wij presenteren met trots: Stichting Streekproducten Groningen!

We mogen het nu eindelijk bekend maken: Stichting Keurmerk Streekproducten Groningen, Stichting Spelt Pieterburen e.o. en de Coöperatie Streekproducenten Westerwolde die de Plattelandswinkels Groningen exploiteert, gaan gezamenlijk verder in een nieuwe stichting: Stichting Streekproducten Groningen. De drie organisaties slaan de handen ineen om Groninger streekproducten nog herkenbaarder in de markt te zetten.

Op donderdag 4 oktober om 14:00 uur zal deze nieuwe stichting feestelijk gepresenteerd worden bij Bakkerij Peters (Valge 18 te Leens), met onder andere een proeverij van speltproducten. Tijdens de presentatie zal ook het nieuwe label voor Groningse streekproducten worden onthuld door mevrouw Rita Jansen, oud-gedeputeerde en lid van het Comité van Aanbeveling van het keurmerk Gegarandeerd Groningen.

De nieuwe stichting is opgezet in het kader van verdergaande professionalisering van en samenwerking tussen Groninger streekproductenorganisaties. Dit is één van de doelstellingen van het driejarige SPN-programma “Streekproducten … uut Grunnen”, waarvan Onderzoeksbureau Elles Bulder projectleider is. Wij zijn dan ook zeer verheugd met deze nieuwe samenwerking en hopen u donderdag te mogen verwelkomen!

De stichting is te vinden op www.streekproductengroningen.nl (vanaf 4 oktober)

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *