Historische filmavond Oostwold groot succes

De historische filmavond die woensdag 4 juli jongstleden gehouden werd in Café de Twee Oldambten in Oostwold was een succes. De twee films van Jan Smit, die Oostwold in 1954 en 1968 lieten zien, trokken veel kijkers. De filmavond was een onderdeel van het ‘Erfgoedproject Midwolda en Oostwold’, dat Onderzoeksbureau Elles Bulder in opdracht van de Verenigingen Dorpsbelangen van Midwolda en Oostwold heeft ontwikkeld.

Na de vertoning van de films was er de gelegenheid voor (oud) inwoners van Oostwold om anekdotes over het dorp te vertellen. De respons hierop was geweldig. Deze anekdotes zijn vervolgens verzameld door de verenigingen en Onderzoeksbureau Elles Bulder. Een aantal van deze anekdotes zullen worden uitgewerkt in interviews en uiteindelijk verhalen. Deze verhalen vormen vervolgens de basis voor een erfgoedproject in de dorpen Midwolda en Oostwold. De verhalen zullen namelijk worden gepresenteerd in een educatief programma en een route.

De filmavond werd georganiseerd door de dorpsbelangenvereniging Oostwold en Onderzoeksbureau Elles Bulder in het kader van het erfgoedproject voor de dorpen Midwolda en Oostwold. Dankzij de filmavond kunnen weer verschillende personen aan de lijst worden toegevoegd met interessante anekdotes en mooie foto’s.

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *