Nieuw: het zomerbroodje!

Het zomerbroodje is ontworpen door Aljo Buiter, chef-kok en eigenaar van Bistro het oude raadhuis in Zuidhorn. Voor de bereiding van dit broodje is volop gebruik gemaakt van heerlijke verse ingrediënten van Groninger bodem, dus lekker èn duurzaam.

Aljo Buiter heeft al ruim 25 jaar ervaring als kok. Sinds vier jaar is hij eigenaar van Bistro het oude raadhuis. Hij is trots op zijn streek en gebruikt zoveel mogelijk seizoens- en streekproducten waarin je het Westerkwartier proeft.

Bereiding van het zomerbroodje
Toast 3 sneetjes speltbrood (Bakkerij Peters). Bak ondertussen een scharrelei (Kieft) maar laat de dooier zacht. Smeer de toast aan één kant in met mayonaise. Leg op één snee toast een blaadje sla, 2 plakjes tomaat (Jansen / Platen), een plakje uitgebakken Aduarder Abdijham en een plakje buffelmozzarella. Leg nu de tweede snee er bovenop. Daarop aspergechutney (Meinardi), 2 slices augurk, het gebakken ei en geitenkaas (Duinhoeve). Doe het laatste sneetje erop en snij de sandwich dwars doormidden. Steek er een lange satéprikker in om de sandwich bij elkaar te houden.

Variatietip
Toast een sneetje speltbrood (Bakkerij Peters). Besmeer dit met aspergechutney (Meinardi) en leg daarop wat sla en komkommer (Jansen / Platen) en 2 plakjes ham (Arkema / Oorsprong). Eventueel garneren met tuinkers.

Eet smakelijk!

Informatie over Groninger streekproducten en verkoopadressen vindt u op www.gegarandeerdgroningen.net, www.plattelandswinkels.com, www.waddengoud.nl en www.spelt-pieterburen.nl.

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *