Lezingenserie Archeologische Informatiepunten

Op donderdagavond 10 mei vond de eerste AIP-lezing van dit jaar plaats in het archeologisch informatiepunt in Openluchtmuseum Het Hoogeland. De lezing door dr. Egge Knol (Groninger Museum), getiteld “Het grafritueel op de wierden van 400 tot 840 AD”, was goed bezocht. Dit was de eerste in een reeks van vijf maandelijkse lezingen in de verschillende AIP’s in de provincie.

De volgende AIP-lezing zal plaatsvinden op 14 juni in AIP Fivelboezem (Dorpshuis te Zeerijp) om 20:00 uur. Dr. Justin Kroesen van de Rijksuniversiteit Groningen zal spreken over middeleeuwse kerkinrichtingen op het Hoogeland. U bent van harte welkom deze lezing bij te wonen. Klik hier voor informatie over deze en de komende lezingen.

Archeologische Informatiepunten zijn kleine bezoekerscentra met informatie over het landschap en haar geschiedenis, in de vorm van een presentatie en een fietsroute. Er zijn momenteel vijf AIP’s in de kuststreek van de provincie Groningen.

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *