Groningen opent de tuindeuren!

Van 15 t/m 24 juni 2012 vindt voor de tweede keer de Tuin en Kunst Tiendaagse plaats. Tijdens dit tiendaagse evenement openen tuinen en ateliers in de provincie Groningen hun deuren voor het publiek. Groningen heeft veel te bieden op tuingebied: borgtuinen, slingertuinen, kloostertuinen, en wat dacht u van de Prinsentuin in Stad? De soms eeuwenoude tuinen dienen tijdens de Tuin en Kunst Tiendaagse als podium voor kunst en cultuur.

De Tiendaagse wordt geopend met de overzichtstentoonstelling “25 jaar Janneke Brinkman” in de Fraeyemaborg te Slochteren. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld in de Hortus te Haren een beeldententoonstelling bezoeken, is er literatuur en toneel in de Heemtuin, en kunt u een ronde maken langs bijzondere particuliere tuinen tijdens de Zomertuinmarathon. Ook zijn er lezingen, workshops, rondleidingen, fairs, verhalen, open ateliers en fiets- en wandelroutes. Kijk voor meer informatie op de site.

Het evenement is een initiatief van de Stichting Erven A. de Jager en heeft als doel om mensen van binnen én buiten de regio te laten kennismaken met de bijzondere tuinen die Groningen rijk is. Onderzoeksbureau Elles Bulder is coördinator van dit evenement voor de regio Groningen Centraal.

 

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *