Laat Sibbo van Sibculo herleven – stem op ons streekverhaal!

Onze kersverse medewerker Anna van der Molen doet voor Onderzoeksbureau Elles Bulder mee aan de verhalenwedstrijd “Jouw Volksverhaal” van de Provincie Overijssel. De wedstrijd bestaat uit twee delen: enerzijds een verhaal over een persoon, plek of gebeurtenis uit de provincie Overijssel, anderzijds een productidee dat het verhaal tastbaar kan maken.

Anna’s verhaal gaat over de geschiedenis en ontwikkeling van het klooster Groot Galilea dat in Sibculo gestaan heeft. Het wordt verteld aan de hand van het levensverhaal van de monnik Sibbo, die uitgroeide tot abt van het klooster. Het bijbehorende productidee is een wandel- en ontdek App voor smartphones over het klooster. Deze App biedt bij verschillende interessante plekken rond de oude kloosterlocatie achtergrondinformatie, oude kaarten, foto’s en gesproken verhaalfragmenten.

Het winnende verhaal mag zijn productidee realiseren met behulp van het prijzengeld van €5.000,- of €20.000,- euro. U kunt hier Anna’s verhaal lezen en stemmen, en ons helpen deze App met bijbehorende cultuurhistorische route te realiseren! Stemmen kan tot en met 30 mei.

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *