Programma re-enactment Slag bij Heiligerlee bekend!

Komend Hemelvaartsweekend (18-20 mei 2012) staan de dorpen Heiligerlee en Westerlee  in het teken van de re-enactment van de Slag bij Heiligerlee. Ter gelegenheid van het 444-jarig jubileum van de Slag (23 mei 1568) zullen re-enacters uit heel Europa de Slag naspelen en hun bivak opslaan in Heiligerlee en Westerlee. Daarnaast zijn er het hele weekend festiviteiten als livemuziek, theatervoorstellingen, een historische markt en een historische kerkdienst in de openlucht.

Het complete programma van de verjaardag van de Slag is nu bekendgemaakt op www.slagbijheiligerlee.nl. Hier kunt u meer informatie vinden over de festiviteiten. Tevens zullen de Musea Heiligerlee en Staatsbosbeheer tijdens het jubileumweekend de plannen voor een belevingsroute van de Slag, en voor de revitalisering van de beide musea van Heiligerlee presenteren. Dit zal plaatsvinden op 19 mei tussen 19:30 en 20:00 uur, in de brasserie van het Museum Slag bij Heiligerlee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Broekema, of kijkt u op de website.

Het initiatief voor dit feestelijke jubileumweekend is genomen door de Verenigingen Dorpsbelangen Heiligerlee en Dorpsbelangen Westerlee, Stichting Activiteiten Werkgroep Westerlee, Stichting de Kloosterboertjes Heiligerlee en een groep enthousiaste re-enacters. Onderzoeksbureau Elles Bulder is verantwoordelijk voor de advisering en fondsenwerving van het project.

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *