Dag van de Regio 2012: nieuw thema, nieuw model

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012 vindt voor de negende keer de Dag van de Regio plaats. De Dag van de Regio is een dag van zien, doen en ontdekken wat de regio de moeite waard maakt.

Het thema van 2012 is ‘Duurzame Dorpen’. In een tijd waarin het platteland vooral wordt gezien als krimpgebied willen wij de aantrekkelijkheid van de dorpen benadrukken en laten zien dat door samenwerking de leefbaarheid van het platteland versterkt kan worden. De provincie Groningen heeft in het kader van het Programma Landelijk Gebied subsidie toegekend voor de organisatie van de Dag van de Regio in de regio Groningen Centraal.

Op grond van onderzoek en deelnemersevaluaties zal de Dag van de Regio dit jaar volgens een nieuw model worden georganiseerd waarbij de focus minder ligt op individuele en meer op groepsinitiatieven. In een aantal dorpen zal daarom een Dag van de Regio-evenement worden georganiseerd, verspreid over de provincie. Deelnemers worden opgeroepen zoveel mogelijk samen te werken rond deze evenementen. Hierdoor ontstaat een dynamische regio waar bezoekers graag naartoe komen, en worden bewoners in staat gesteld met elkaar kennis te maken en van elkaar te leren.

De Dag van de Regio vond voor het eerst plaats in 2004 in Oost-Groningen en heeft navolging gevonden in de hele provincie, vervolgens in het hele land en in het buitenland. Naast Duitsland en Schotland doen dit jaar ook Ierland en Finland mee.

Wilt u meedoen met uw dorp of regio? Kijk op www.dagvanderegio.nl voor meer informatie, plan een bijeenkomst met uw dorpsgenoten en kom samen in actie! U kunt zich hier aanmelden.

 

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *