Europese samenwerking voor de Dag van de Regio

Voor de Dag van de Regio, een jaarlijks terugkerend evenement begin oktober, werkt Onderzoeksbureau Elles Bulder samen met een aantal internationale partners die zich bezighouden met volwasseneneducatie en plattelandsontwikkeling. De verschillende deelnemende partijen, uit Nederland, Duitsland, Schotland, Polen, Oostenrijk en Finland, gebruiken het concept van de Dag van de Regio om van elkaars ervaring te leren en deze kennis ook in hun eigen regio onder de bevolking verspreiden, ter ontwikkeling en revitalisering van leegloopgebieden.

Dit gebeurt tijdens de Dag van de Regio op informele wijze, maar zal dit jaar ook op non-formele wijze plaatsvinden in de vorm van het College On Regional Development European Rural Areas (CORDERA). Tijdens de Dag van de Regio zullen er masterclasses en seminars te volgen zijn en zullen de verschillende Europese partijen elkaar bezoeken.

De afgevaardigden van Duitsland, Finland en Polen: Brigitte Hilcher, Sirpa Onttinen en Ela Lenarczyk-Priwieziencew

Ter voorbereiding op het partnerschap zijn de deelnemende partijen van 25 tot 27 januari in Berlijn samengekomen om kennis te maken, kennis over hun verschillende regio’s uit te wisselen en de samenwerking verder door te spreken. Tijdens deze dagen is er door de partners een intentieverklaring ondertekend. Ook is er een bezoek gebracht aan de beurs Grüne Woche, waar een prijs werd uitgereikt aan de drie beste activiteiten tijdens de Duitse Tag der Regionen, ter stimulering van deelnemende organisaties. Na het bezoek aan Berlijn is door Onderzoeksbureau Elles Bulder een subsidieaanvraag voor Grundtvig gedaan. Als deze wordt toegewezen, zullen de partners in augustus weer samenkomen, dit keer in Polen.

Kijk voor meer informatie over de Dag van de Regio op www.dagvanderegio.nl!

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *