Derde AIP Lezing groot succes

Donderdag 9 juni jl. vond alweer de derde zogenaamde AIP lezing plaats in dorpshuis ‘Bij Jacobus’ te Zeerijp. Spreker was Dr. Kees van der Ploeg, die in zijn beeldende lezing inging op de baksteenindustrie vanaf de late middeleeuwen en de wisselwerking tussen materiaal, architectuur en kerkbouw in de provincie Groningen en de aangrenzende regio’s. Een onderwerp dat getuige de opkomst van maar liefst veertig personen erg tot de verbeelding spreekt.

Deze serie van lezingen wordt georganiseerd door de provincie Groningen in samenwerking met Onderzoeksbureau Elles Bulder. De lezingen vinden plaats in de zogenaamde Archeologische Informatie Punten (AIP’s) en gaan telkens in op een thema dat nauw verbonden is met de regio. AIP’s vertellen ‘het verhaal van Groningen’ op een laagdrempelige manier en leggen de verbinding met het landschap en de cultuurhistorie van de regio in Groningen. De AIP’s bestaan naast een vaste presentatie uit een film, een fietsroute en een boek.

De eerste twee lezingen hebben op 14 april jl. in het AIP Hoogeland te Warffum en op 12 mei jl. in het AIP Middag-Humsterland plaatsgevonden. De volgende lezing vindt 14 juli as. om 19:45 plaats in de Nicolaikerk te Appingedam en heeft als thema ‘scheepvaart en handel’. Spreker is Dr. Jeroen Benders. Het bijwonen van de lezing is gratis.

Voor meer informatie over de AIP’s verwijzen wij u naar:
http://www.provinciegroningen.nl/uitvoering/cultuur/archeologische-informatiepunten/

Mocht u nog vragen hebben over de lezingencyclus, dan kunt u contact opnemen met Onderzoeksbureau Elles Bulder, via 0597-593464 of mailen naar peter.broekema@ellesbulder.nl

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *