Ommelandermarkt

Dit jaar wordt er een nieuw evenement georganiseerd: ’’De Ommelander markt’’. Dit initiatief wordt georganiseerd vanuit de stichting “Heerlijk Groningen”. De bedoeling van de Ommelander markt is om consumenten rechtsstreeks in contact te brengen met de producent. Het gaat om streekproducten uit de eigen provincie, met veel aandacht voor het verhaal bij het product en de manier van produceren, dat kan worden samengevat als: Lokaal en (H)eerlijk. De producten kunnen worden bekeken, kunnen worden geproefd en worden ook te koop aangeboden.

De stad Groningen is betrokken bij de ontwikkeling van een Regionale Voedselvisie voor de stadsregio Groningen-Assen. Daarin wordt aandacht besteed aan een meer duurzame productie en distributie van voedsel naast een grotere nadruk op kwaliteit, zowel van voedsel als van het landschap. Daarnaast gaat het om meer verantwoorde keuzemogelijkheden voor de consument. Er is steeds meer vraag naar (h)eerlijke streekgebonden producten.

Dit jaar wordt de Ommelander markt drie keer georganiseerd. De eerste Ommelander markt heeft reeds plaatsgevonden op zaterdag 28 mei, aan de Gedempte Boterdiep (oostzijde). Deze plek heeft een bepaalde verbinding, in verband met de ligging tussen de natuurwinkel Maikel en de Groene weg. Kom ook een kijkje nemen op deze leuke markt, deze vindt namelijk dit jaar nog plaats op 9 juli en 1 oktober 2011.

Voor meer informatie over de producenten en de markt kunt u contact opnemen met Myrna de Haan, Onderzoeksbureau Elles Bulder (0597-593464).

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *