Tuin & Kunst Tiendaagse 17 t/m 26 juni 2011

Er zijn in de provincie Groningen veel en diverse bijzondere tuinen te ontdekken: borgentuinen, slingertuinen, kloostertuinen en moestuinen. Van 17 tot en met 26 juni worden deze tuinen in de schijnwerpers gezet in de ‘Tuin & Kunst Tiendaagse”. De prachtige tuinen zullen deze dagen de basis zijn van allerlei activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Iedere regio in de Provincie Groningen heeft een centrale tuin die als startpunt dient voor deze activiteiten. In de regio Gorecht, waaronder de gemeente Haren, Slochteren en Hoogezand-Sappemeer vallen, is dit de Fraeylemaborg.

Dat de Fraeylemaborg de basis is van de activiteiten die in de regio Gorecht plaatsvinden, is geen toeval. Naast het feit dat de borg het cultuurhistorisch en toeristisch kernpunt is van de regio, zijn er op het landgoed een aantal diverse, fraai onderhouden en in eer herstelde tuinvormen te vinden. Tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse wordt er op het landgoed een nostalgisch marktplein ingericht met informatie, streekproducten, kramen en een klein podium voor theater en muziek. Tevens is de Fraeylemaborg onderdeel van ‘Het Gouden Pad’.

‘Het Gouden Pad’ is een (straat)theater productie die wordt geproduceerd en uitgevoerd door TheaterPret en bevriende artiesten. In verschillende episodes beleeft u een dag in het jaar 1499. Een aantal bijzondere personen, zoals een koopman, een herbergier, een vreemdeling en zelfs een gevluchte roofridder laten u, elk met een eigen verhaal, kennis maken met deze bijzondere tijd. Een van de episodes zal plaatsvinden op het landgoed van de Fraeylemaborg. Het verhaal gaat verder op de Borg ‘Welgelegen’, in de pastorietuin “De Amshoff”, in de kijktuin “De Drie Wilgen”, het “Hof van Kolham” en in de Kunst- en Beeldentuin Avalon. Aan de voorstellingen van “Het Gouden pad” is tevens een wedstrijd verbonden. Deelname kost éénmalig € 2,- per deelnameformulier. Op 26 juni zullen de winnaars bekend worden gemaakt. De hoofdprijs is een unieke houten sculptuur van kunstenaar Bert Dolfing, die tijdens de Tiendaagse gemaakt zal worden.

De Tuin & Kunst Tiendaagse in de regio Gorecht biedt u dus de kans om via een bijzondere theatervoorstelling kennis te maken met de prachtige tuinen in deze regio. Bovendien zijn er naast de bovengenoemde locaties ook andere tuinen die u kunt bezoeken. Kijk voor alle informatie op www.tuinen.groningen.nl of op www.goudenpad.nl.

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *