Toekomst voor basisscholen in Groningen

een selectie van de inhoud van het educatieve pakket

Burgemeester Oldambt biedt SBO De Delta Doos van de Toekomst aan
Donderdag 28 april heeft burgemeester Smit van de Gemeente Oldambt de Doos van de Toekomst vol enthousiasme overhandigt aan SBO De Delta in Winschoten. De Doos van de Toekomst is een educatief pakket voor de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Het pakket is ontwikkeld naar aanleiding van de restauratie van de strokartonfabriek De Toekomst bij Scheemda. De Doos van de Toekomst vertelt het verhaal van de Groninger strokartonindustrie aan de hand van de geschiedenis van de voormalige strokartonfabriek De Toekomst. Leerlingen maken door middel van erfgoededucatie, filosofie en beeldende vorming (theater) kennis met deze episode uit de recente Groninger geschiedenis. Belangrijke ingrediënten in het pakket zijn verhalen over de strokartonindustrie en doe-opdrachten, zoals het zelf scheppen van papier of het maken van een tijdschrift.
De Doos van de Toekomst is onderdeel van de Maand van de Toekomst, waarvan ook de theatervoorstelling Herstel van de Toekomst en de tentoonstelling Gezichten van de Toekomst deel uit maken. Leerlingen van de hoogste groepen van speciaal basisonderwijs De Delta hebben ook een bezoek gebracht aan de theatervoorstelling.
De Doos van de Toekomst is ontwikkeld onder begeleiding van Onderzoeksbureau Elles Bulder, in opdracht van Stichting Muziektheaterproductie Oost-Groningen. Het pakket wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Leader Oost-Groningen, de Provincie Groningen, het J.B. Scholtenfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Oldambt. Kunststation C brengt het pakket onder de aandacht van de basisscholen in de provincie.

Voor meer informatie over de Doos van de Toekomst kunt u contact opnemen met Matthijs Driebergen of Peter Broekema, Onderzoeksbureau Elles Bulder (0597-593464).

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *