Streekproducten … uut Grunnen

Vanaf januari 2011 staat Groningen in de schijnwerpers als Hoofdstad van de Smaak. Groningen wil partijen bij elkaar brengen en uitnodigen tot nieuwe vormen van samenwerking om samen de kwaliteit van voedsel, de bereiding en het genieten ervan met anderen te kunnen delen. Het is de bedoeling de stad en de regio naar een hoger culinair niveau te tillen en daarbij een duurzame keten te ontwikkelen.

Gedurende het hele jaar 2011 gaan verschillende activiteiten plaatsvinden. Iedereen kan smaakvolle activiteiten aanbieden door middel van het Meedoe Document op www.smaakstad.groningen.nl. Activiteiten die voldoen aan het smaakhandvest en zich voor 11 juni 2011 hebben aangemeld krijgen een vermelding in de gedrukte programmakrant en op de website.

Het hoogtepunt is de Week van de Smaak die zal plaatsvinden van zaterdag 1 oktober tot en met zondag 9 oktober 2011. Hier wordt ook de nationale Held van de Smaak verkozen. Het thema van 2011 is ambachtelijk zuivel en kaas.

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.