Dag van de Regio wordt Day of the Regions

Succesvol concept waarin de regio zichzelf ontdekt gaat internationaal

De Dag van de Regio is sinds 2004 dè gelegenheid waarin Groningen zichzelf ontdekt. In het eerste weekend van oktober zetten bedrijven, instellingen en organisaties hun deuren open en bieden een verrassende activiteit, rondom een centraal thema. Hierdoor leren mensen hun eigen regio op een nieuwe wijze kennen en leren zij op informele wijze over de mogelijkheden die de regio biedt.

De Dag van de Regio is ieder jaar een groot succes, in termen van bezoekers en kennisoverdracht. Het is dan ook niet vreemd dat verschillende regio’s in binnen- en buitenland graag gebruik van dit concept willen maken. Omdat de verschillende regio’s van elkaar willen leren, zijn zij een samenwerkingsverband aangegaan. In dit samenwerkingsverband participeren naast de organiserende stichtingen tevens overheidsinstanties. Afgelopen februari is door het internationale samenwerkingsverband, toepasselijk ‘Day of the Regions’ genaamd, Europese subsidie voor het internationaliseren van de Dag van de Regio aangevraagd.

In 2011 zullen naast Groningen en Duitsland voor het eerst ook Ierland en Schotland een Dag van de Regio organiseren. In 2012 volgen Finland en Zuid-Holland. Verwachting is dat deze dagen net zo succesvol zullen zijn als de Duitse en Groningse variant en dat hierdoor veel inwoners hun eigen regio meer leren kennen en daardoor nieuwe mogelijkheden binnen hun regio zullen zien.

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *