WinterWelVaart 2015 komt op stoom!

Vrijdag 18 tot en met zondag 20 december vindt WinterWelVaart voor de negende keer plaats in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Dit jaar is het warme, stoere en sfeervolle winterevenement niet alleen te bezoeken in Groningen, maar wordt er voor het eerst een verbinding gemaakt tussen verschillende locaties in de provincie Groningen. Historische schepen meren dit jaar ook aan in Sappemeer (19 december), Appingedam (12 december) en Zoutkamp (11 en 12 december), met – net als in Groningen – aan boord een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma en een gezellige markt op de kade. Op alle locaties is het evenement gratis toegankelijk.

Sappemeer, Appingedam en Zoutkamp
Door het maken van een verbinding tussen verschillende locaties in de provincie kan het evenement het verhaal van de Groninger scheepvaart nog beter vertellen en kunnen bezoekers genieten van prachtige locaties in zowel de stad als de provincie. In 2014 vond de eerste editie van ‘Lutje WinterWelVaart’, het kleine zusje van WinterWelVaart Groningen, plaats in Appingedam. En dat smaakte naar meer! In samenwerking met regionale partners komen de verschillende facetten van de Groninger scheepvaart beter aan bod: de scheepsbouw (Sappemeer), de visserij (Zoutkamp) en de handel (Appingedam). Allemaal thema’s die samenkomen in Groningen, als regionaal centrum van handel en scheepvaart.

Over WinterWelVaart
WinterWelVaart is een meerdaags evenement voor een breed publiek dat op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie Groningen levend wil houden. Dit jaar is WinterWelVaart voor het eerst op meerdere locaties in de provincie te vinden. Op al die locaties liggen tijdens het evenement prachtige (historische) charterschepen aan de kades, waar de bezoeker in het ruim kan genieten van muziek,  theater en andere bijzondere activiteiten. En uiteraard kan iedereen kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor het publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

wwv1-knelis-141219-182213-5186Naast het veelzijdige programma aan boord van de schepen is er ook op het vaste land van alles te beleven. Op de kades is er een sfeervolle kerstmarkt met vele verschillende kraampjes, diverse activiteiten en allerlei heerlijke hapjes en drankjes.  In Groningen is ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis geopend voor bezoekers.

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *