Gebinteergebegint

Woensdag 25 maart 2015 is de plaatsing van een gedenkteken bij de sluis op de grens van Midwolda en Oostwold gestart. Het teken bestaat uit 150 zwerfkeien. De keien, die zijn opgegraven bij ‘De Blauwe Passage’, worden gebruikt voor als zitelementen. Het gedenkteken dient als herinnering aan de boerderijen die plaats moesten maken voor het Oldambtmeer en Blauwestad.

De ontwerpers, architect Haiko Meijer en beeldend kunstenaar Luc Leenknegt, hebben hun inspiratie geput uit het struikelrijmpje ‘gebinteergebegint’. In een gebied waar aardbevingen een grote rol spelen en veel boerderijen zijn afgebroken voor de komst van Blauwestad, is dit een mooie herinnering aan de traditie van gebintenbouw.

Gebinteergebegint_sportel_LeaderGebinteergebegint_Luc Leenknegt_ontwerp

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *