Genie(ß)t Regiona(a)l

Appingedam en Aurich zijn zustersteden, in 1327 vond de jaarlijkse vergadering plaats van het Fries verbond onder de Upstalboom, een eik die op een grafheuvel stond (rechtspraak vond traditiegetrouw plaats onder een eikenboom). Hier werd besloten Appingedam haar stadsrechten te verlenen. De boom is inmiddels verdwenen maar de locatie van de Upstalboom is nog steeds te bezoeken in Aurich.

Nu, 687 later, opent onder de noemer ‘Genie(ß)t Regiona(a)l een winkel in Appingedam om de zusterband te benadrukken en de uitwisseling tussen beide steden te vergroten. Genie(ß)t Regiona(a)l dient als toeristisch informatiepunt over de prachtige stad Aurich. Daarnaast zullen streekproducten uit Ost-Friesland en Groningen worden verkocht. Ook zal de winkel als leerplaats dienen voor scholieren.

Kortom een veelzijdig project. Op dit moment is het nog stil en leeg in het pand, maar achter de schermen worden alle ingrediënten voor een succesvolle opening verzameld. Binnenkort meer…

 

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *