Vernieuwde musea Heiligerlee weer open voor publiek

De klokken klinken weer in het Klokkengieterijmuseum van Heiligerlee. En op 23 mei, de 445e verjaardag van de beroemde veldslag, opende ook het Museum Slag bij Heiligerlee haar deuren. Sinds 24 mei zijn beide musea officieel te bezichtigen.

De musea waren aan een grondige facelift toe. In 2011 heeft Onderzoeksbureau Elles Bulder daar subsidies voor verworven. In samenwerking met het museumbestuur, de vrijwilligers van het musea, de gemeente Oldambt, 1:1 architecten en Stijkelbouw is hard gewerkt om een bruisend cultuurcentrum te creëren dat jaren mee kan.

In het Klokkengieterijmuseum heeft de inhoudelijke opfrisbeurt ervoor gezorgd dat het hart, de gietkuil, weer centraal staat. De klokkenverzameling is opgeschoond en opnieuw ingedeeld. Bovendien biedt het museum nu ruimte voor een wisselexpositie. Het Museum Slag bij Heiligerlee is helemaal verbouwd en opnieuw ingericht. Moderne multimediapresentaties en wapens en harnassen maken het verhaal compleet. Voor de jongste bezoekers is een educatieve ruimte met een interactief spel ontwikkeld.

Niet alleen de binnenkant, maar ook de omgeving rondom de musea is meegenomen in de revitalisering. De culturele en historische hoogtepunten, verbonden aan het landschap en de omgeving, zijn opgenomen in een culturele en groene belevingsroute. Voor schoolklassen, inwoners en andere geïnteresseerden een goed begin voor een spannende ontdekkingstocht naar de geschiedenis van Heiligerlee.

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *