Project CORDERA: College On the Regional Development of European Rural Areas

Van 6 tot 9 mei hebben wij samen met de Leader Actie Groep Hoogeland en ondernemers en inwoners van het Hoogeland een bezoek gebracht aan de SPES academie in Schlierbach (Oostenrijk) om daar het door ons ontwikkelde project Cordera verder vorm te geven met onze buitenlandse partners.

Cordera is een Europees project waarin partners uit plattelandsregio’s van zes verschillende landen (Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Schotland, Polen en Finland) samenwerken. Doel is het uitwisselen van kennis en ervaringen op het gebied van economie, toerisme, cultuur, infrastructuur en sociale cohesie. Tijdens driedaagse conferenties in alle deelnemende landen informeren Europese partners elkaar over succesvolle projecten in de eigen regio. Daarnaast vinden excursies naar deze succesvolle projecten plaats en worden thema-avonden voor inwoners georganiseerd.Veel van deze partners zijn betrokken bij de Dag van de Regio in hun eigen land.

Het project loopt tot juni 2014. Het uiteindelijke doel is de bevordering en ontwikkeling van de plattelandsgebieden van Europa. Meer informatie
 is te vinden op www.cordera.eu

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *