Uitreiking certificaat Gegarandeerd Groningen op Wonen en Co

Op donderdag 15 maart heeft Peter Kuijer van Landgoed Bleyendael (Blijham) het Gegarandeerd Groningen-certificaat ontvangen uit handen van de heer Havinga, voorzitter van Stichting Keurmerk Streekproducten Groningen. De heer Kuijer ontving het keurmerk tijdens de beurs Wonen en Co, waar dit jaar speciale aandacht was voor Groninger streekproducten. Het keurmerk werd verstrekt voor Kuijers blaarkoppenworst.

Producten met het Gegarandeerd Groningen-keurmerk zijn ambachtelijke kwaliteitsproducten van eigen bodem met een duidelijke herkomst. Ze zijn geproduceerd door Groninger ondernemers die echte smaak, zuiverheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Een onafhankelijke controleur beoordeelt of de producten echt uit Groningen komen en of deze dus de erkenning Gegarandeerd Groningen verdienen. Hierbij wordt gelet op de herkomst van de grondstoffen, de bereiding en verwerking van het product.

Het vlees voor de blaarkoppenworst van de familie Kuijer komt van de eigen veestapel van Groninger Blaarkoppen, een oud Gronings ras. Deze worst is dus met recht een authentiek Gronings streekproduct te noemen!

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *