AIP LEZING NICOLAÏKERK APPINGEDAM

Middeleeuwse scheepvaart en handel in en om Appingedam

De stad Appingedam kan buigen op een rijke geschiedenis. Zo was zij de hoofdstad van het Friese gewest Fivelingo. Dankzij de handel met Noord Duitsland, het Oostzeegebied en Scandinavie kwam zij tot bloei en kende een enorme rijkdom, waarvan vandaag de dag nog steeds allerlei sporen te zien zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de imposante Nicolaïkerk (zie afbeelding).

Op donderdag 14 juli a.s. zal dr. Jeroen Benders in deze kerk een lezing houden over middeleeuwse scheepvaart en handel in en om Appingedam. Dr. Benders is historicus en een expert op het gebied van handel, armenzorg en geletterdheid in de Middeleeuwen. De lezing zal plaatsvinden in het Archeologisch Informatiepunt (AIP) Oost Fivelingo in Appingedam. Aan het eind van de lezing is er een gelegenheid tot het stellen van vragen.

Deze lezing maakt deel uit van een lezingenserie die door de Provincie Groningen bij de Groninger AIP’s wordt georganiseerd. Meer informatie over de lezingenserie en de AIP’s kunt u vinden op www.hetverhaalvangroningen.nl.

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *