Symposium ‘Ondernemen in het Eems-Dollard gebied anno 2015’

De grenzen rond Nederland en Duitsland vervagen. Steeds meer Nederlanders vinden werk over de grens en er wordt druk zaken gedaan met de ‘buren’. Hoog tijd om eens met elkaar in gesprek te gaan over thema’s als diversiteitsmanagement, de nieuwe Nederlandse Participatiewet, het Duitse Mindestlohn en internationaal ondernemen. Onderzoeksbureau Elles Bulder organiseert daartoe in opdracht van en in samenwerking met de gemeente Oldambt en Landkreis Leer een symposium op 10 maart in de Tramwerkplaats te Winschoten getiteld ‘Ondernemen in het Eems-Dollard gebied anno 2015’.

Tussen 16.00 uur en 18.00 uur is er een divers programma met interessante workshops en bedrijfsbezoeken. Thema’s zijn onder andere ‘Wat betekent de nieuwe Participatie wet voor u als ondernemer’, ‘Hoe zaken te doen met Duitse partners’ en ‘Diversiteitmanagement in de praktijk’.

Aansluitend is er een netwerkbuffet waarna het symposium geopend wordt met Ben Woldring (1985) die als 13-jarige bekend werd als oprichter van bellen.com. Momenteel is hij directeur van de Bencom Groep, bestaande uit 9 bedrijven. Woldring is ‘groot geworden met vergelijken’.

Vervolgens kunt u aanschuiven bij rondetafelgesprekken waar deskundigen uit Nederland en Duitsland met elkaar in gesprek gaan over participatie in Nederland en Duitsland, grensoverschrijdend ondernemen en de kracht van diversiteitsmanagement.

Van 10.00 tot 15.00 uur vindt op dezelfde locatie een banenmarkt plaats waar bedrijven uit Nederland en Duitsland hun vacatures aanbieden.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Oldambt, Landkreis Leer, EDR / INTERREG en Netzwerk Noord en is onderdeel van het project ‘Integratie op Maat II’.

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.