Veel Duitse bezoekers verwacht tijdens Dag van de Regio

Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober wordt voor de elfde keer de Dag van de Regio gehouden. Dit jaar worden veel Duitse bezoekers verwacht dankzij de aantrekkelijke arrangementen die worden georganiseerd.

Een heel weekend lang staat in Groningen, Drenthe en Duitsland de eigen regio in het middelpunt van de belangstelling. Bezoekers, toeristen en de plaatselijke bevolking kunnen kennismaken met wat er speelt en leeft in de regio. Centraal thema van de Dag van de Regio 2014 is Buur en cultuur.

De Groninger borgen, rustieke esdorpen op de Hondsrug, het weidse uitzicht in de Veenkoloniën en de historische vestingdorpen, ons rijk cultureel erfgoed vormt een perfect decor voor talloze activiteiten die worden georganiseerd door bedrijven en organisaties in de regio.

Zo vindt in Klazienaveen Kunst in de Kas plaats, een evenement waarbij regionale kunstenaars hun werk exposeren bij lokale kwekerijen. Door Waterschap Hunze en Aa’s wordt een feestelijk evenement georganiseerd rondom de hereniging van De Runde met de Ruiten Aa. En in Beerta en Finsterwolde wordt weer een Garagesale gehouden. In Duitsland kunt u o.a. genieten van markten met lokale producten bij het Moormuseum en bij Tierpark Nordhorn. Kortom, de regio bruist!

Wilt u meedoen met uw dorp of regio? Kijk op de site voor meer informatie, plan een bijeenkomst met uw dorpsgenoten en kom samen in actie. U kunt uw activiteit aanmelden op www.dagvanderegio.nl.

 

De Dag van de Regio begon in 2004 in Oost-Groningen. In 2007 is de Dag van de Regio voor het eerst ook in Noord-Groningen georganiseerd en sinds 2008 staan zelfs twee dagen in het teken van de Dag van de Regio. Vanaf 2010 doet de hele provincie Groningen mee. In 2011 volgde Zuidoost-Drenthe. In 2013 werd de eerste grensoverschrijdende Dag van de Regio gehouden in de Eems-Dollardregio en is het evenement tweetalig gepromoot. Ondertussen is de Dag van de Regio ook binnen Europa verder uitgebreid. Duitsland was de initiatiefnemer van de Dag van de Regio in 1999, Nederland volgde in 2004 en Schotland in 2011. In 2012 volgde Ierland en met ingang van 2013/2014 is het concept geïmplementeerd in Finland, Oostenrijk en Polen.

 

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *